Maak nu een afspraak:
Mob. 0648-174550
Of via Contact form
Ervaringen:

Verhaal van Dubravka Vajagic

Als puber van 16 jaar had ik vreselijk veel last van acne. Mijn gezicht en hals waren bezaaid met witte en rode bulten. Ik stond uren voor de spiegel om deze uit te drukken (pus en bloed overal) in de hoop dat ze zouden verdwijnen – het tegenovergestelde: het werd alsmaar erger.

Een stap verder: een regelmatige bezoeker bij de dermatoloog. Zo veel crèmepjes, zalfjes, behandelingen en antibiotica kuren. De teleurstelling en onzekerheid werden alsmaar groter, want niets leek echt te werken.

Eindelijk verdwenen na mijn 20e de ontstekingen, maar lelijke vlekken en littekens bleven achter. Deze probeerde ik altijd met make-up te verbergen. Ik voelde me niet mooi en bleef daardoor vaak alleen thuis en zat met mijn neus in de boeken.

Later, tijdens mijn zwangerschap kreeg ik last van pigmentvlekken. Mijn gezicht leek net op de huid van een giraf, vooral in de zomer. Daardoor durfde ik niet meer in de zon. Na heel veel jaren weinig zon gezien te hebben, ontstond er enorme tekorten aan onder andere vitamine D. Daardoor was ik altijd bleek, sliep slecht, was bang voor alles en nog wat en was uitgeput. Artsen hebben nooit wat gevonden, alles werd op stress gegooid en weggewuifd met paar sterke antidepressiva. Mijn eigenbeeld kreeg hierdoor een enorme deuk en ik dacht alleen nog maar: “wie zal zo’n lelijk eend nog willen?”

Uiteindelijk was de maat vol, toen ik rond mijn 40e last krijg van enorme haaruitval en kale plekken zichtbaar werden. Ik zat op een dag bij een speciale kapperszaak om een pruik aan te meten en voelde me vreselijk. Ik wilde dit niet meer en ging zelf op zoek naar een oplossing. Ben begonnen met zelfstudie en heb alle boeken en methodes bestudeerd die te maken hadden met ons grootste orgaan, namelijk de HUID.

Hetgeen geleerd heb ik meteen toegepast in mijn leven. Het eerste dat ik inzag, is dat onze huid voor 100% afhankelijk is van onze levensstijl en rechtstreeks verbonden is met de darmen, spijsverteringssysteem en hormonale huishouding.

Ben me nog verder gaan verdiepen. Gevolg: ik heb mijn levensstijl aangepakt, waardoor mijn lichaam in balans kwam en de huid alsmaar meer ging stralen.

Je zult het haast niet geloven, maar vandaag de dag ben ik 50+, krijg veel complimenten over mijn huid, heb nog steeds mijn eigen haar (geen kale plekken) en mijn hormonen waren nog nooit zo in balans; heb zelfs helemaal geen last van gebruikelijke overgangsklachten.

En dat kun jij ook bereiken!

 Dubravka Vajagic Eigenaresse Instituut voor huidverbetering Almelo